Regio Zuidoost-Brabant

Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre

600000
inwoners

Aantal inwoners van de regio.

huisartsen

Werkzame praktijkhouders, waarnemers en huisartsen in loondienst.

400
aangesloten huisartsen

Aantal huisartsen aangesloten bij de regio-organisatie.

praktijken

Aantal huisartsenpraktijken in de regio.

Preferente zorgverzekeraar
s
VGZ
en
CZ

Preferente zorgverzekeraar waarmee de regio-organisatie contractafspraken maakt.

R45

Regioplan onbekend

Een regioplan geeft duidelijkheid over de prioritering en gezamenlijke aanpak van regionale knelpunten door de samenwerkende huisartsen- en eerstelijnsorganisaties. Gezamenlijke activiteiten starten vanuit de inhoud en sluiten aan bij de schaal, organisatiegraad en het draagvlak in de regio.

DOH en SGE werken samen in: Stroomz. Wij zijn zorgmakers van nu. Altijd in ontwikkeling. Wij zijn daar waar de energie stroomt. Met positiviteit. Wij zorgen voor een goede flow. Dit maakt ons uniek. Voorop lopen, dat willen we. Soms in een stroomversnelling en soms tegen de stroom in, maar we zijn altijd in beweging. We kijken waar het beter kan. Voor ons én voor jou. Want zorg doen we samen.

regioplan indienen

Is uw organisatie onderdeel van deze regio en is er een regioplan beschikbaar voor publicatie op deze site, e-mail ons.

Download regioplan
nen

Regiobeeld

Het regiobeeld bevat de belangrijkste data over zorgvraag, zorgaanbod, gezondheid en leefstijl en de verwachte (bevolkings-)ontwikkeling. Het is daarmee een goed vertrekpunt voor het regioplan.

Uitgelichte activiteiten

Hieronder vindt u een selectie van belangrijke, uitgelichte of bijzondere activiteiten die deze regio graag onder uw aandacht brengt.

Een lang en gezond leven begint bij de jeugd. Alle kinderen moeten de kans krijgen om zich gezond te ontwikkelen, met de juiste hulp en ondersteuning. Van ruim 90% van de kinderen wordt de algemene gezondheid als goed beoordeeld, maar vooral de psychische gezondheid baart zorgen. Bij 10% van de 4- tot en met 11-jarigen is er een indicatie voor psychosociale problematiek. Ook de groep jongeren tussen 12 en 18 jaar met psychische problemen is groot (14%). De zorggroepen hebben een programma om kinderen en ouders te ondersteunen als er problemen dreigen te ontstaan tijdens het opgroeien.

DSP programma Kind & JeugdDSP programma Kind & Jeugd

Een andere groep die aandacht vergt, zijn de mensen in onze regio met psychische klachten. Psychische stoornissen zorgen vaak al op relatief jonge leeftijd voor een sterk verminderde kwaliteit van leven. Zo staan angststoornissen en depressie in de top 5 van aandoeningen met de grootste ziektelast bij mensen. De zorggroepen werken samen met andere organisaties en behandelaren die betrokken zijn bij deze aandachtsgroep aan gestructureerde zorg in het programma psychische zorg.

DSP programma Psychische zorgDSP programma Psychische zorg

Een specifieke aandachtsgroep vormen de kwetsbare ouderen. Bij deze ouderen zorgt een opeenstapeling van lichamelijke, psychische en sociale problemen voor toenemende kwetsbaarheid. De zorggroepen verbinden met een gezamenlijk zorgprogramma de behandelaars die betrokken zijn bij de zorg voor een kwetsbare oudere. Dit om deze ouderen zo lang mogelijk in optimale gezondheid in hun voorkeursomgeving te laten wonen. Onderdeel van dit DSP-programma is het project Transferzorg.

DSP programma Kwetsbare OuderenzorgDSP programma Kwetsbare Ouderenzorg

Zorggebruik per gemeente

Op regiobeeld.nl deelt het RIVM data over het zorggebruik per gemeente. Klik hieronder op een gemeente uit deze huisartsenregio en bekijk de data.

De inhoud van deze website wordt met zorg samengesteld. Lees onze disclaimer.