Regio Zuid-Holland-Noord
Alphen aan de Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Zoeterwoude
Aantal inwoners van de regio.
Werkzame praktijkhouders, waarnemers en huisartsen in loondienst.
Aantal huisartsen aangesloten bij de regio-organisatie.
Aantal huisartsenpraktijken in de regio.
Preferente zorgverzekeraar waarmee de regio-organisatie contractafspraken maakt.
R08
Regioplan openbaar
Een regioplan geeft duidelijkheid over de prioritering en gezamenlijke aanpak van regionale knelpunten door de samenwerkende huisartsen- en eerstelijnsorganisaties. Gezamenlijke activiteiten starten vanuit de inhoud en sluiten aan bij de schaal, organisatiegraad en het draagvlak in de regio.
regioplan indienen
Is uw organisatie onderdeel van deze regio en is er een regioplan beschikbaar voor publicatie op deze site, e-mail ons.
Regiobeeld
Het regiobeeld bevat de belangrijkste data over zorgvraag, zorgaanbod, gezondheid en leefstijl en de verwachte (bevolkings-)ontwikkeling. Het is daarmee een goed vertrekpunt voor het regioplan.
Bekijk regiobeeld
Uitgelichte activiteiten
Hieronder vindt u een selectie van belangrijke, uitgelichte of bijzondere activiteiten die deze regio graag onder uw aandacht brengt.
Ondersteuning aan multidisciplinaire Wijksamenwerkingsverbanden
Rijn en Duin staat voor de versterking van de multidisciplinaire eerstelijnszorg. Dit doen we door eerstelijns zorgverleners en hun wijksamenwerkingsverbanden te ondersteunen en te faciliteren in het samenwerken aan een betere gezondheidszorg.
Zorgprogramma Bewegingsapparaat
De werkgroep Bewegingsapparaat houdt zich onder andere bezig met het maken van goede regionale samenwerkingsafspraken. Zo wordt onderzocht of en hoe de screening op osteoporose bij patiënten van 50 jaar of ouder met een botbreuk kunnen verplaatsten van de tweede naar de eerste lijn. Hiertoe vindt samenwerking plaats met ziekenhuizen en zijn er transmurale afspraken gemaakt in het kader van de Juiste Zorg op de Juiste Plek.
Zorgprogramma Angst- en stemmingsproblemen
De werkgroep GGZ onderhoudt het ketenzorgprogramma Angst- en stemmingsproblematiek. Het gaat uit van de landelijke zorgstandaarden en samenwerkingsafspraken. Regionale verwijsafspraken met zorgverleners uit de Basis GGZ en Specialistische GGZ zijn gemaakt. Daarnaast is aandacht besteed aan het omgaan met bipolaire stoornis, het voorschrijven van antidepressiva, winterdepressie en postpartum depressie. Verder hebben de psychosomatisch fysiotherapeut, de apotheker, de diëtist, de POH GGZ en kaderhuisarts GGZ hun werkprotocollen toegevoegd.
Zorggebruik per gemeente
Op regiobeeld.nl deelt het RIVM data over het zorggebruik per gemeente. Klik hieronder op een gemeente uit deze huisartsenregio en bekijk de data.
Organisaties
Huisartsenorganisaties
Multi-disciplinaire eerstelijnszorgorganisaties
Huisartsendienstenstructuren
LHV-afdelingen
Regionale ondersteuningsstructuren
OPEN coalities
Achterstandsfondsen
Nascholingsorganisaties
De inhoud van deze website wordt met zorg samengesteld. Lees onze disclaimer.