Regio Maastricht Heuvelland
Eijsden-Margraten, Maastricht, Meerssen, Valkenburg aan de Geul
Aantal inwoners van de regio.
Werkzame praktijkhouders, waarnemers en huisartsen in loondienst.
Aantal huisartsen aangesloten bij de regio-organisatie.
Aantal huisartsenpraktijken in de regio.
Preferente zorgverzekeraar waarmee de regio-organisatie contractafspraken maakt.
R43
Regioplan openbaar
Een regioplan geeft duidelijkheid over de prioritering en gezamenlijke aanpak van regionale knelpunten door de samenwerkende huisartsen- en eerstelijnsorganisaties. Gezamenlijke activiteiten starten vanuit de inhoud en sluiten aan bij de schaal, organisatiegraad en het draagvlak in de regio.
De zorg in Nederland is volop in beweging. Bij al deze bewegingen zijn de gevolgen voor de huisarts, als spin in het zorg-web, duidelijk voelbaar en merkbaar. Het is een opdracht voor ZIO, als eerstelijnszorgorganisatie, om huisartsenpraktijken hierbij zo veel mogelijk ondersteuning te bieden, te anticiperen op veranderingen en proberen de huisarts hierbij te ontlasten.
regioplan indienen
Is uw organisatie onderdeel van deze regio en is er een regioplan beschikbaar voor publicatie op deze site, e-mail ons.
Regiobeeld
Het regiobeeld bevat de belangrijkste data over zorgvraag, zorgaanbod, gezondheid en leefstijl en de verwachte (bevolkings-)ontwikkeling. Het is daarmee een goed vertrekpunt voor het regioplan.
Uitgelichte activiteiten
Hieronder vindt u een selectie van belangrijke, uitgelichte of bijzondere activiteiten die deze regio graag onder uw aandacht brengt.
Samenwerking in gemeentelijk domein
‘Blauwe Zorg in de Wijk’ is een ambitieus project omdat dit door de schotten van financiering en beheersing heen gaat. Ambitieus omdat het weliswaar start met zorg en welzijn, maar nadrukkelijk moet doorgroeien naar het betrekken van participatie (werkgevers, uitkering, enzovoort), onderwijs, wonen en zo verder.
GGZ
Gezien de landelijke ontwikkelingen is besloten om de huisartsgeneeskundige GGZ vanaf 2014 in de regio Maastricht-Heuvelland anders vorm te geven en is de praktijkondersteuner GGZ (POH GGZ) in de huisartsenpraktijken geïntroduceerd. Voor de verwijzing naar de curatieve GGZ is een verwijsmodel gemaakt.
Ouderenzorg
Het doel van de keten "Complexe Zorg voor Ouderen" is het verbeteren van de situatie (lees: kwaliteit van leven, kwaliteit van zorg) van de oudere patiënt (75+) met complexe problematiek. Waarbij wordt gestreefd naar een situatie waarin beter en eerder zicht op kwetsbare ouderen is waardoor achteruitgang of acute situaties kunnen worden voorkomen en/of vertraagd, er proactieve monitoring plaatsvindt van de ouderen met complexe problematiek, en er sprake is van geïntegreerde zorg waarbij de huisarts de regierol vervult.
Zorggebruik per gemeente
Op regiobeeld.nl deelt het RIVM data over het zorggebruik per gemeente. Klik hieronder op een gemeente uit deze huisartsenregio en bekijk de data.
Organisaties
Huisartsenorganisaties
Multi-disciplinaire eerstelijnszorgorganisaties
Huisartsendienstenstructuren
LHV-afdelingen
Regionale ondersteuningsstructuren
OPEN coalities
Achterstandsfondsen
Nascholingsorganisaties
De inhoud van deze website wordt met zorg samengesteld. Lees onze disclaimer.